Детска градина №19 „Щурче“

Здравейте Колеги и Родители ,

18 мар 2020

Тези дни на социална изолация/в извънредното положение се говори много дали детските градини да участват в дистанционното обучение.

Дали децата пък не са малки?

Дали е подходящо за възрастта им?

… и още много подобни главоблъсканици.

Далече сме от мисълта, че компютър, телефон, лаптоп, таблет... ще заменят личния контакт на детето с човека – учителя, родителя, баба/дядо, брат/сестра.

Далече сме от мисълта, че родителят ще се справи с предложения материал по-добре, и ще извлече най-доброто от детето, дори от учителя. Далече сме от мисълта, че колегите могат да провеждат нормален учебно-възпитателен процес.

Но сме убедени, че всеки родител или друг възрастен, грижещ се за дете (деца) в тази извънредна ситуация, търси ресурси, занимания, игри и други.

В този смисъл учителят може да бъде най-добрият експерт и помощник на родителя. Защото, кой по-добре от учителя ще прецени какви са индивидуалните умения на детето спрямо неговата възрастова група?

И макар онлайн-заниманията да нямат задължителен характер, те могат да бъдат подминати... Но и всеки може да намери идея, за да направи ежедневието на детето си жизнерадостно и ползотворно.

Направили сме анкета, която можете да попълните онлайн. Благодарим!

https://forms.gle/5MnJrUXUZ3Pm8Rej7

Да не забравяме, че онлайн платформата, която сме създали, е "отключена" и всеки родител, учител и дете има свободен достъп до ОДОБРЕНИ ОТ МОН ЕЛЕКТРОННИ ИЗДАНИЯ НА ПОЗНАВАТЕЛНИ КНИЖКИ по всички направления. Ето линковете:

1 група: https://izkustva.bg/itidg1
2 група: https://izkustva.bg/itidg2
3 група: https://izkustva.bg/itidg3
4 група: https://izkustva.bg/itidg4

Kопие на познавателните книжки, които сега са в детските градини и не могат да бъдат използвани, са на адрес: https://izkustva.bg/dgbooks.php и учителите могат да ги ползват като отделни страници за работа по всяко образователно направление.

Освен това на сайта https://izkustva.bg/dgbooks.php са качени и всички песни за изпълнение, които са включени в тематичното разпределение по образователно направление Музика. Така децата могат да се забавляват като към песните включите и музикална или подвижна игра.

Бъдете здрави !