Детска градина №19 „Щурче“

За Вас родители и учители

2 юли 2024

Съобщение за родители и учители

 

 

 

Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ е подготвила специално илюстрована книжка за оцветяване - „Безопасност на пътя“. Тя е с образователно съдържание, подходяща както за най-малките в детските градини, така и за по-големите деца.Основната цел е да се превърне в помагало, служещо като урок по безопасност на движението. С интересни за оцветяване рисунки са пресъздадени разнообразни ситуации, в които децата могат да попаднат на пътя. По този начин, чрез разглеждане и оцветяване на картинките, най-малките участници в движението ще учат да играят далеч от пътя и никога да не изскачат на платното, да се оглеждат, когато пресичат, без значение дали е на пешеходна пътека, или светофар. Книжката е съобразена и с други ситуации, които са заложени в учебната програма, например безопасното управление на велосипеди и тротинетки далеч от движещите се превозни средства. Не на последно място се акцентира и върху поставянето на колани и сигурното и безопасно пътуване в детско столче..

Книжката е достъпна напълно безплатно за сваляне от интернет страницата на Агенцията: https://www.sars.gov.bg/obuchenie/.

 

В допълнение, на страницата на ДАБДП и в социалните мрежи е качено образователно видео, което да насочи вниманието на родителите върху личния пример и как да учат децата да пресичат безопасно както и информация за други подобни инициативи.