Детска градина №19 „Щурче“

Урок по родолюбие

29 фев 2024

Урок по родолюбие - ,, 3 март свещена дата в сърцето на всеки истински българин!"

С радост и гордост децата от четвърта Б група в Детска Градина №19 ,,Щурче,, град Хасково в аванс отпразнуваха националния празник на Република България – Трети март!

В приповдигната патриотична атмосфера, пред очите и сърцата на своите родители и специални гости – майор Веселин Иванов и старшина Добри Радев от Хасковското военно формирование 52740, бъдещите първокласници, чрез запомнящи се стихове, песни и танци отдадоха почит на всички, които с подвига и саможертвата си направиха днешното ни свободно съществуване възможно.

Майор Веселин Иванов поздрави всички присъстващи като изтъкна пред децата, че е горд с поколението което расте и пожела на всички присъстващи, да бъдем обединени от общата ни история, от обичта към родината и от стремежа към напредък и благополучие.

Децата научиха от своите учители - ст.учител Елена Атанасова и ст.учител Катя Милкова най-важният урок по родолюбие - тази дата 3 март, да бъде вдъхновение за всеки един от нас, за да продължим да изграждаме силна и благоденстваща България.