Детска градина №19 „Щурче“

Дигитална научна лаборатория на Байер за деца – „Байлаб“ за деца от 5 до 12 години

29 окт 2020

Скъпи родители и учители,

 

Каним ви да разгледате научната лаборатория за деца – „Байлаб“, която тази година е в изцяло дигитален формат онлайн на платформата bayer.bg/baylab, където ще откриете забавни ресурси от света на природните науки безплатно и без регистрация. Платформата предоставя различни материали, видеа и интересни експерименти, които нагледано обясняват важни за човека и природата процеси и явления и могат да бъдат направени лесно у дома.

„Байлаб“ има 3 основни секции: Наука у дома, Експерименти и материали, Видео. Съдържанието е на български език и е подходящо за деца на възраст между 5 и 12 години; част от него е във формат, достъпен за сваляне и ползване извън платформата.

„Каква е връзката между науката и футбола?“ „Правилно ли мием ръцете си?“ „Какво представлява сапунът“

,,Как цветята утоляват жаждата си?“, „Как да си направим лава лампа?“ са малка част от въпросите, чиито отговори дават ресурсите на „Байлаб“. Екипът учени на TechnoMagicLand разработи видеа с интересни експерименти, които да допълнят съдържанието на дигиталната лаборатория.

Лабораторията се провежда в България от 2015 година, като представя научни експерименти от сферите на химия, биология и физика по атрактивен начин, така че да предизвика интереса на децата към науката. През изминалите години над 5600 ученици на възраст от 6 до 12 години взеха участие в изданията на „Байлаб“.